Δελτίου Τύπου: 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΠΚΑΝ 16/05/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων

16/05/2024

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά το αναβαθμισμένο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο (6η Επιστημονική Συνάντηση) που διοργάνωσε η Εταιρεία Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων (ΕΠΚΑΝ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Με κεντρικό θεματικό άξονα τις «Σύγχρονες Προσεγγίσεις Κλινικής Καρδιολογίας» και τη συμμετοχή περισσοτέρων από ογδόντα καταξιωμένων και έγκριτων εισηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύθηκαν όλες οι σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στην καρδιολογία.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή  G. André Ng, Head of Cardiovascular Sciences στο Πανεπιστήμιο Leicester και President-Elect της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρείας BCS, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΚΑΝ Ιωάννης Ταγκούλης, καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος, Διευθυντής του τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης της Βιοκλινικής Αθηνών, στα συμπεράσματα του συνεδρίου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και των αρρυθμιών, αλλά και το σημαντικό ρόλο που παίζει η τεχνητή νοημοσύνη στην πρόληψη καρδιαγγειακών συμβαμάτων.

Το φετινό Συνέδριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, περισσότεροι από 300  καρδιολόγοι από όλη τη χώρα, καθώς πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο στο ξενοδοχείο Plaza Hotel, από τις 10 έως και τις 12 Μαίου.