1ο Πανελλήνιο Συνέδριο 2024: Σύγχρονες προσεγγίσεις Κλινικής Καρδιολογίας

Το επιστημονικό συνέδριο Σύγχρονες προσεγγίσεις Κλινικής Καρδιολογίας το οποίο διεξάγεται κάθε άνοιξη τα τελευταία 6 χρόνια στην περιοχή της Αργολίδας {Πόρτο Χέλι & Σπέτσες}, όχι μόνο άντεξε στο χρόνο αλλά αποτέλεσε ένα επιστημονικό εργαλείο, σημείο συνάντησης και σύγχρονης επιστημονικής ενημέρωσης για όλους τους καρδιολόγους.

Πιστοί πλέον σε αυτόν το θεσμό, αποφασίσαμε φέτος να το αναβαθμίσουμε περαιτέρω ώστε με εμπλουτισμένη θεματολογία και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας να εξελιχτεί  πλέον σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ. Η αναβάθμισή του σε όλα τα επίπεδα όπως η οργάνωση, ο σχεδιασμός και η προβολή στα media το καθιστούν πλέον έναν έγκυρο και καταξιωμένο επιστημονικό θεσμό.

Αναστάσιος Σπανός
Φίλιππος Τρυκοσκιάδης

Η Εταιρεία Πρόληψης Καρδιαγγειακών Nόσων (ΕΠΚΑΝ), με τη στήριξη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, έχουν ως στόχο στο φετινό συνέδριο που θα διεξαχθεί στο  Ξενοδοχείο  PLAZA στην ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΑΤΤΙΚΗΣ από 10/5/2024 έως και 12/5/2024, να παρουσιάσουν τα πλέον επικαιροποιημένα δεδομένα που αφορούν στο σύνολο των τομέων της σύγχρονης καρδιολογίας. Μεταξύ άλλων θα προσεγγίσουμε θέματα όπως η θεραπευτική προσέγγιση της στεφανιαίας νόσου, της καρδιακής ανεπάρκειας, της υπέρτασης, του διαβήτη, οι τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής αλλά και σε όλους τους  επιμέρους τομείς της καρδιολογίας που εμπλουτίζουν την θεματολογία του Συνεδρίου.

Όπως μπορείτε να δείτε στο Πρόγραμμα, στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 90 καταξιωμένοι επιστήμονες – ομιλητές από την Ελλάδα και υψηλού κύρους προσκεκλημένοι από το εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά συμμετέχει σε συνέδριο στη χώρα μας ο Professor G. André Ng πρωτοπόρος στον τομέα της ρομποτικής επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογίας και πρόεδρος της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά με live streaming  και παράλληλα θα διεξαχθεί δορυφορική διάλεξη.

Προσδοκούμε και αυτή τη χρονιά στην ενεργό συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας στο αναβαθμισμένο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΠΚΑΝ που θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία μας στο τομέα ενημέρωσης και επιμόρφωσης των καρδιολόγων της χώρας.

Θα είναι χαρά και τιμή για εμάς να σας έχουμε κοντά μας

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Ιωάννης Ταγκούλης
Καρδιολόγος
Διευθυντής τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Για Online παρακολούθηση του Συνεδρίου πατήστε εδώ